Osnovna škola

Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj”

Ako kreneš širokom ulicom, što je drvored mirisnih lipa krasi, stići ćeš do stare, žute škole, sakrivene u gustim stogodišnjim krošnjama kestenova.

Više od dva veka, iza velikih, školskih vrata, čuje se vesela graja razigrane dece. Učili su pod njenim krovom mnogi mali Đurđevčani i izrasli u vredne i poštene ljude.

Na putu odrastanja dece, velike napore ulagali su učitelji, nastavnici i direktori škole. Dugogodišnji direktor škole Dimitrije Mušicki se zalagao za napredak škole uvodeći nova didaktička nastavna sredstva i obezbeđujući nove prostore za rad. Tu ideju nastavljamo i danas uz zajedničko zalaganje direktorice, nasavničkog kadra, đaka i njihovih roditelja.

I danas je naša škola košnica đaka i nastavnika, a dokaz njihovog truda su mnogobrojna učešća na raznim takmičenjima, smotrama znanja i sportskim susretima.

Pola veka škola nosi ime slavnog pesnika čika Jove Zmaja čime stiče pravo učešća na Susretima Zmajevih škola u Srbiji. Pošto se u našoj školi nastava održava i na rusinskom jeziku, naša škola je redovan učesnik na Susretima rusinskih škola. Na svim tim manifestacijama učesnici pokazuju svoja stečena znanja i razvijaju nova prijateljstva.

Najveći uspeh postigao je veliki hor na XIII Republičkom takmičenju u Vršcu 2003. godine osvojivši dvostruko prvo mesto kao najbolji pevači, a nastavnica Tatiana Barna kao najbolji dirigent.

Posetite našu internet prezentaciju .