Основна школа

Основна школа “Јован Јовановић Змај”

Ако кренеш широком улицом, што је дрворед мирисних липа краси, стићи ћеш до старе, жуте школе, сакривене у густим стогодишњим крошњама кестенова.

Више од два века, иза великих, школских врата, чује се весела граја разигране деце. Учили су под њеним кровом многи мали Ђурђевчани и израсли у вредне и поштене људе.

На путу одрастања деце, велике напоре улагали су учитељи, наставници и директори школе. Дугогодишњи директор школе Димитрије Мушицки се залагао за напредак школе уводећи нова дидактичка наставна средства и обезбеђујући нове просторе за рад. Ту идеју настављамо и данас уз заједничко залагање директорице, насавничког кадра, ђака и њихових родитеља.

И данас је наша школа кошница ђака и наставника, а доказ њиховог труда су многобројна учешћа на разним такмичењима, смотрама знања и спортским сусретима.

Пола века школа носи име славног песника чика Јове Змаја чиме стиче право учешћа на Сусретима Змајевих школа у Србији. Пошто се у нашој школи настава одржава и на русинском језику, наша школа је редован учесник на Сусретима русинских школа. На свим тим манифестацијама учесници показују своја стечена знања и развијају нова пријатељства.

Највећи успех постигао је велики хор на XIII Републичком такмичењу у Вршцу 2003. године освојивши двоструко прво место као најбољи певачи, а наставница Татиана Барна као најбољи диригент.

Посетите нашу интернет презентацију .